Winemakers Dinner

Fredag 6. oktober 2023 kl. 19.00

Tusen år med avlinger og tusen år med fantastiske årganger. Villa Trasqua er vokteren av en vinarv som går tilbake til år 1000. Villa Trasqua ligger i det mest historiske området i Castellina i Chianti. Trasqua er en region i regionen og et spektakulært amfiteater av vingårder som strekker seg langs den sørlige grensen av Castellina i Chianti. Trasqua er unikt med sine festningsverk, slott og utposter. Området var sentrum for tvistene mellom Firenxe og Siena i det 13- århundre.

Morten og Anders her på kjøkkenet har satt sammen en 7-retters meny med det beste vi har tilgang på av råvarer for å matche vinene fra Villa Trasqua som er kvalitetssikkret av vår egen sommerlier Torkel.

kr 2 150,- pr person
Inkluderer 7-retters Chef-meny og vin.

Bestilling på: tlf. 61 27 55 80 eller booking@nermohotell.no

MENY

Appetizer er vår egen spekeskinke av utegangs fjellgris. Skinka har modnet på stabburet her på Nermo i 2 år. Ost fra Ystelyst i Auggedal i Gausdal.
* Vin – Angelo Rocca Prosecco DOC 8 Secco Extra Dry

**

Risotto med trøffel, skogssopp og parmesanchips
* Vin – Villa Trastella Vermentino

**

Skinnstekt kveite fra Lofoten med linser, beure blanc og chorizopølse
* Vin – Villa Trasqua Chianto Classico Bio

**
Sorbet av egen rabarbra fra Nermo sin egen hage

**

Urtebakt lammecarré fra Øyer med bakte beter og pepperrotkrem
* Vin – Villa Trasqua Riserca Fanatico

**

Selvskutt elg fra Bøsetra med romanesco fra Gillebo, potetmos, bakt sellerirot, baby gulrot og solbærsaus
* Vin – Trasqua Nerento

**

Bakt eple fra egen hage med nøtte crumble, italiensk marengs og hjemmelaget is med bringebær fra Moe Gård
* Vin – Trasanto Toscano Passito IGT