
Velkommen til en ny Wine Makers Dinner!
Meny og viner er nå klare! Fredag 3. oktober 2025 klokken 19:00 har vi igjen gleden av å kunne ønske dere velkommen til Wine Makers Dinner på Nermo Hotell!
Vi har hørt på våre flotte gjester, og endelig har vi igjen gleden av å ønske velkommen til en ordentlig italiensk aften, både i glasset og på tallerkenen! Sikre deg gjerne plass allerede i dag! Vi har gleden av i samarbeid med vår mangeårige vinleverandør Vinetum å presentere viner fra Prunotto fra Piemonte i Italia. Morten, Anders og Nicklas på kjøkkenet har satt sammen en meny som vi kan være stolte over og vår egen Torkel har kvalitetssikret vinvalgene. Vi ønsker deg hjertelig velkommen til en fantastisk aften med god italiensk mat, deilig drikke og hyggelig selskap hos oss på Nermo Hotell fredag 3. oktober 2025 fra klokken 19:00!

Om Prunotto:
«Historien om vinhuset Prunotto startet allerede i 1904. Alfredo Prunotto giftet seg med Luigina og tok over vineriet i 1923. Deres lidenskap for å produsere god vin sammen med hard jobbing gjorde at de fort ble verdenskjente og begynte å eksportere vin til hele verden. I 1956 pensjonere Alredo Prunotto seg og overga selskapet til sin venn og vinekspert Beppe Colla, sammen med Carlo Filiberti og broren Tino Colla. I 1961 lagde de spesifikke produksjons-soner i kjellerene, som Barolo Bussia og Barbera d’Alba Pian Romualdo. I 1972 designet arkitekten, Ugo della Piana, den nye vinkjelleren, som ble bygget i nærheten av Alba, hvor selskapets hovedkontor er i dag.I 1989 begynte Marchesi Antinori-familien sitt samarbeid med Prunotto. De startet med å håndtere distribusjonen og tok over produksjonen i 1994 da Colla brødrene pensjonerte seg med mål om å opprettholde det gode kvalitetsnivået som Alfredo Prunotto var gründer av. Albiera Antinori, Marchese Piero Antinoris eldste datter, kjøpte opp egne vinmarker og økte produksjonen og kvaliteten til dagens nivå. Albiera kjøpte Costamiole i Agliano, hvor de produserer Barbera d’ Asti, og parseller i enkeltvinmarken Bussia i Barolo. I 1996 kjøpte de en vingård på fem hektar, kalt «Bric Turot» i Barbaresco regionen og en 5-hektar i Treiso-området, for produksjon av Moscato. Totalt eier Prunotto 60 hektar vinmarker i de beste distriktene i Piemonte. De holder til i Alba, som også er hovedstaden for hvit trøffel og hvert år produseres rundt 800.000 flasker. Det er hovedsakelig rødvin som produseres, men også Moscato d’Asti og Roero Arneis.».
Dette er viner som vi kommer til å bli mye bedre kjent med fredag 3. oktober 2025 og som vi holder nå på å sette sammen en 7-retters meny som du kan få gleden av å oppleve sammen med oss:
Kveldens 7-retters meny med 7 ulike viner:
Appetizer:
* Blinis med kremost husets røkte ørret, blinis med spekeskinke, Fjelldronning fra Avdem
* Vin: Franciacorta
**********
Forrett 1:
* Tunfisk sashimi, sesamfrø, avocado, wasabi sitrus
* Vin: Langhe Arneis
**********
Forrett 2:
* Carpachio av vår egen kalv, feldsalat, parmesan, pinjekjerner
* Vin: Occhetti Langhe
**********
Hovedrett 1:
* Pasta med reinsdyr, kremet med pecorino, portobellosopp, vaktelegg fra Krokfoss
* Vin: Barbaresco Bric Turot
**********
Hvilerett:
* Limonchello granite
**********
Hovedrett 2:
* Rosastekt hjortefilet, romanseco, søtpotetpurè, kantarellstuing, kirsebærsaus og gnocchi
* Vin: Barolo Bussia og Barolo Serra
**********
Grand final:
* Nermo sin sharing plate med tiramisu, mangosorbet, petit four og bringebær fra Moe Gård
* Vin: Moscato d’Asti
**********

Pris:
Prisen er på kr 2 490,- pr person, og inkluderer 7-retters Chef-meny og 7 ulike viner. Du kan selvsagt også kjøpe gavekort, dersom du ønsker det.
Bestilling på: tlf. 61 27 55 80 eller booking@nermohotell.no
Ønsker du gavekort? Ønsker du overnatting med rabatt? Kontakt oss, det fikser vi selvsagt! Velkommen til vinterens vakreste eventyr!
