Om Nermo

Nermo Hotell er et familiedrevet hotell i Øyer, og nabo til Hafjell og Lillehammer. Vi har 31 rom og 53 leiligheter og skiller oss ut ved personlig service, unike rom og mat laget fra bunnen.

Det er stille på Nermo. Hotellet er derfor perfekt for grupper som trenger arbeidsro. Her kan dere jobbe usjenert og spise og sove godt. Nermo har mange møterom, en god vinkjeller og kanskje landets beste hotellsenger. Vi kan ta opptil 100 gjester. Derfor velges Nermo ofte også til bryllup, konfirmasjon, jubileum, minnestund og slektstreff.

Aktive familier velger ofte Nermo som base. Vi ligger nær fartsfylte opplevelser i Hafjell og Hunderfossen – og hotellet har egen golf- og minigolfbane. Hele hotellet har dessuten gratis høyhastighets internett for innendørs digitale aktiviteter.

På Nermo er det godt å være.

Familien til Johannes Nermo tok over Nermo Gård i 1866. Stadig kom det jegere og fiskere på vei til gårdens seter på Hornsjø, hvor blant Thor Heyerdahls familie leide rom.

De reisende satte pris på gjestfriheten og maten på Nermo, og i 1923 var gården blitt et populært pensjonat. I 1932 brenner imidlertid hele gården ned, og bare stabburet står igjen. Hotellet ble raskt bygget opp igjen, og ble et av de mest moderne byggene i Norge med sentralfyr og varmt og kaldt vann på alle rom.

Under 2. verdenskrig ble hotellet inntatt av tyske soldater. Etter krigen var det få som reiste, og hotellbygningen ble leid ut til døveskole i 25 år, før pensjonatdriften ble gjenopptatt i 1970.

I 1988 ble Lillehammer tildelt vinter-OL i 1994. Det ble startskuddet for full hotelldrift, og siden den gang har hotellet blitt stadig mer populært, både som sted for kurs, konferanser, leder- og styresamlinger, og familier på tur til Hunderfossen og Hafjell.

Nermo Gård hadde store områder rundt hotellet, som har blant annet vært potet- og kornåker. I 2011 ble korn og poteter byttet ut med Hafjell Golfbane. Banen omgir hotellet med vakre omgivelser og en fantastisk utsikt.

Nå kan i tillegg også gjestene prøve seg på Skandinavias eneste 18-hulls puttingbane – en populær aktivitet for mange, mellom konsentrerte møter og en kortreist middag.